Μηχανισμοί δράσης του Biofreeze

Κρυοθεραπεία

To Biofreeze θεωρείται ότι ανακουφίζει πόνους μυών & αρθρώσεων μέσω της Κρυοθεραπείας - γνωστής και ως «η ψυχρή μέθοδος». Η κρυοθεραπεία αποτελεί μια γνωστή και δημοφιλή μέθοδο ανακούφισης των πόνων. Δια της μεθόδου αυτής ενεργοποιούνται οι TRPM8 υποδοχείς, γνωστοί και ως υποδοχείς του κρύου. Οι υποδοχείς αυτοί είναι πρωτεϊνες που υπάρχουν στις νευρικές ίνες που διατρέχουν το δέρμα και άλλες περιοχές του σώματος. Όταν αυτοί οι υποδοχείς ενεργοποιούνται έχουν ως αποτέλεσμα :
  • Την ανακούφιση από τους πόνους
  • Την δημιουργία αίσθησης ψύχους στο δέρμα λόγω μείωσης της θερμοκρασίας και της ροής του αίματος στην περιοχή που εφαρμόζεται.
Το πιο διαδεδομένο μέσο Κρυοθεραπείας είναι ο πάγος. Το Biofreeze ουσιαστικά δρα όπως ο πάγος, χωρίς όμως να παρουσιάζει τα δυσάρεστα αποτελέσματά του όπως μούδιασμα, δυσκαμψία, ερεθισμό δέρματος, κίνδυνο κρυοπαγήματος και δεν απαιτεί ακινησία.Θεωρία της πύλης εισόδου του πόνου

Η «θεωρία της πύλης εισόδου του πόνου» αποτελεί τη σημαντικότερη έρευνα του 20ου αιώνα στη νευροφυσιολογία του πόνου. Προτάθηκε το 1965 από τους Melzack & Wall* οι οποίοι υπέθεσαν ότι το επώδυνο ερέθισμα για να φθάσει στον εγκέφαλο πρέπει να περάσει από μία «πύλη». Η «πύλη» αυτή βρίσκεται στο νωτιαίο μυελό. Το Biofreeze περιέχει μινθόλη η οποία θεωρείται ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην ενεργοποίηση αυτών των μηχανισμών τους σώματος που είναι υπεύθυνοι για το κλείσιμο της «πύλης» εισόδου στα επώδυνα ερεθίσματα με αποτέλεσμα το μπλοκάρισμα της μετάδοσης του ερεθίσματος του πόνου στον εγκέφαλο.

*Melzack R, Wall PD. Pain mechanisms: a new theory. Science. 1965 Nov 19;150(3699):971-9
 
Powered by MicroWeb Hellas